Rebelious (Ejaan tatau btol ke x...huhuhuhu....)

Wajar x kita rilek jika kita diperkotak-katikkan?

Wajar x kita sabar jika kesabaran selama ini dh pun capai tahap paling maksima?

Wajar x nak mara2 klu tiada tempat nak mengadu dan membela nasib...???

Wajar x aku cursed sume org sebab aku rasa teraniaya yang amat sangat?

Ini cerita seorang saya...cerita seorang mangsa keadaan yang teraniaya. Yang dah lama ditekan, ditindas dan dipergunakan kerana seorang adalah insan yang tak tahu melawan, x tahu nak cakap TIDAKKKKK, dan segala kerja yang seorang saya buat akan cuba disiapkan sedaya upaya. Seorang saya ini, bukan lah rajin mahupun hardwork orangnya tetapi lebih kepada rasa tanggungjawab yang tinggi menebal bak KLCC tersergam indah di tengah kotaraya KL (apa ko merepek nihhhh....????). Disebabkan rasa tanggungjawab dan amanah, malah seorang saya ini akan rasa perasaan bersalah amat menghantui diri jika dia tidak laksanakan tugas-tugasnya dengan betul, cepat dan tepat.

Maka, setiap kerja yang dtg pada seorang saya akan cuba dilaksankan dengan sebaik mungkin. Tetapi seorang mereka yang nampak keadaan ini mungkin rasa seorang saya ini sgt komited dan rajinnyeeeee buat keje. Maka seorang mereka fikir inilah opportunity TERBAIK (cewahhhh speaking lak) untuk menggunakan seorang saya sebaik mungkin. Maka, tanpa segan silu, begitu banyak workload (skipping lagey...) diberikan pada seorang saya tanpa nego2 lagi (negotiate la.....) dan non-stop lak tuh.

Tetapi.....jeng..jeng...jeng... adakah seorang mereka tahu bahawa tahap ke'pressure'an seorang saya amatlah tinggi akibat workload2 yang melampau itu. Pernah seorang saya menyuarakan rasa itu tetapi seorang mereka hanya melihat itu seperti perkhabaran di angin lalu (dah mcm ayat Ramlee Awang Murshed lak...).

PERSOALAN DISINI...

Wajar x saya mara?

Wajar x saya mula ilang mood nk bekerja di sini?

Wajar x saya mula bukak jobstreet and mana2 web yg offer kerja kosong atau isi borang permohonan jawatan kosong?

Wajar x motivasi + komitmen saya turun walau kerja ini amatlah saya suka...???

Wajar x minggu depan saya cuti untuk attend interview keje lain?

Seorang saya x kisah klu kerja2 yang diberikan itu berpatutan dan diberi sama adil kepada semua. Ini tidak, dah la x adil pastu siap kene mara disebabkan kerja org lain... DEMMMMM...!!!

Blog Archive

The Empire....

WaRiSAn Jawa dan Bugis

Kalau Bosan....

Shout Ur Heart Out...!!!!!


ShoutMix chat widget