Balasan

Tangan aku naik ratious kat lengan......Ada tanda merah2, mcm kene gigit nyamuk. Tp x lak gatal2 mcm kene gigit nyamuk. So aku g klinik....

Doc: Ye sakit ape?
Aku: Tangan saya ni naik merah2 la doktor, sy takut kurap ke hape (perghhh....sadis gile sore time ni)
Doc: Meh saya tgk....mmmm....mmm (sambil belek2 tgn aku) Ini mcm allergic ngan sumthg ni. Awk ade allergic pape ke?
Aku: Xde lak....
Doc: Ok xpe sy suspect ni akibt allergc wif sumthg...sy bg awak ubat sapu, klu x ok lg dtg blk.
Aku: Damn....tu je komen doctor ni (dlm ati la)

Aku pn blk .....tapi ratious aku still x ok2, malah makin teruk sbb makin merah. *walaupun ubat tu aku tenyeh ari2* Makin lama makin jelas tanda ratious aku hingga membentuk satu tanda......DAMN....ni sejibik tanda hennatoo yg aku wat ms kat Penang dlu. Perghhhh bila igt2 blk, org yg wat hennatoo aku tu kata dlm 2 weeks inai tu akan ilang. Mmg ilang but a week after that, ratious ni mula timbul. Yang scraynye skrg lengan aku ada tanda merah mcm kene gigit nyamuk n bentuk die sebijik gambar inai yg aku wat tu.......

Aku: Ini inai bile bole ilang?
Tukang inai: Oooo 2 weeks dh ilang dh....ke u nk bende ni ada permenant selamanye.....
Aku: Eh...x nak...x nak...sy nk sekejap je.....

*Dialog ms aku wat henna ni*




Mmmmm aku membuat spekulasi sendiri, org tu nye tools x bersih ke? Atau mmg tangan aku allergix ngan bahan dlm henna tu?Atau ini balasan utk aku cash di dunia sbb wat mende yg x sepatutnye aku wat...... Mmmmm....mmmmm......camne nk ilangkan mende nih...huuhuhuuh aku x mo bende ni ada permnantly kat tgn aku.....huhuhuuhu

BBQ Part 2

Last Saturday xtvt jimba-jimbaan (aku rs dh terlalu kerap gune word ni, kene cr word br skrg...) utk BENC + UTeM. So tentative pd ari itu:

Saturday, 15 August 2009:

1 pm:
Jumpe Dil, si Talipon Biru @ Tesco, shopping brg. Byknye nak beli....Troli xde, perut lapa. Tp kene bli brg dlu. Rminye org nk bakar duit kat cni arini....

4 pm:
Berjaya membazirkan duit (udang, kerang, sosej, jagung, sos, air tin (apsal Yan x membebel psl ni eh Dil???? Musykil aku hahahha) n bermcm2 lg. Lupe nk add kek Black Forest utk Yan G yg makin tua.)

5 pm:
Sampai umah Dil, wat pape yg ptt. Ain tiba 30 min kemudian...

6.15 pm:
Malin tibe bersama drebar merangkap penghibur kami utk malam itu, DIDI (bukan nama sebenar hahahha).....tepuk..tepuk...tepuk...

6.30 pm:
Cuba pasang api BBQ....x berjaya...Didi cuba lagi....tuang sume arang dalam tpt BBQ (idea yg bernas..... :p)

7 pm:
Guest arrival....

8.30 pm:
Masih cuba menghidupkan api BBQ. Eh salah...cuba mengawal api BBQ yg idup dgn jayanya... (Bila nk mula msk daaa...... sore2 sumbang mula berkata....)

9 pm:
Pesot jadi bomba utk memadam, membekal dan merenjis air ke dalam tpt BBQ

9.30 pm:
Mula membakar mangsa-mangsa yg disediakan spt ayam, sosej, jagung dll.....'Hiburan' bermula....

10 pm:
Selipar Ecah dicuri..... Makan...makan...makan....smpai gemuk...Ajim n Ida nk
balik...Penghibur nk balik..... tapi x blk2 g....mesyuarat ngan Malin kat lua....

10.30 pm :
Ecah n D Geng pun nk blk...Penghibur pulang...Malin kecewa

11 pm:
Kemas2...g karaoke @ Hotel Quality

12 am (16/8/09):
Karock smpai lebam..... Performer of d nite.....PESOT......!!!!

3 am:
Karaoke dh tutup. Tokey karock soh blk....

3.30 am:
Gerak g mapley, lepak smpai kol 5 am

5.30 am:
Bergerak pulang ke umah masing........Xtvt tamat.....

Ahli-ahli: Dil Si Talipon Biru Azad (BENE) Yan G Ida (BENT) Malin G Lin (BENE) Ain Ajim (BENT) Aku Afham Ecah Karim (D Photographer) Gwe Kacau DIDI (Bestpren Malin a.k.a Abg Pesot) Pesot sendiri (Adik DIDI wakakaka) Shakir

Ini lah serba skit tentative pd mlm Sabtu ritu. Aku update sbb mls nk dgr Yan G bising2....gmbr x leh upload sbb CD aku dh tetggl kat kg halaman ku yg luas terbentang. Maybe korang2 yg lain bole upload. Kepada Karim, ble nk upload gmbr @ flickr. X sbr aku nk tgk gmbr candid aku yg keji itu.....(Mmg x agak2 snap muke aku tgh cmtu....Syiiolll je....) Sekian.....

BBQ

Ok 2nite is another jimba nite (asik berpoya je aku nih....). Masalhnye RSVP rmi x reply g. Salah aku gak br anta invitation semalam, mase dh suntuk. So far ade la dlm 16 org yg kate nk dtg. Orait la tu. Ptg ni jumpe Dil kat Tesco kol 1 utk shopping pape ptt. Menu malam ni ialah ayam, sosej, jagung, lamb, mash potatao and nasik goreng Keramat Power (wakakkaa aku bg nama sendiri) yg akan dimasak oleh tak lain dan x bukan, tuan umah sendiri. Hehehhe

Sebenarnye plan sebenar ialah party buih at Sunway (hosted by Ecah) but then sbb H1N1 tuka event and venue, BBQ at umah Ecah. Tp kitaorg ade plan baik punye so tuka venue g kat umah Dil lak. Melepas la aku nk tgk MTV konsert (Hoobastank and Estranged) petang ni....sob...sob...sob... Memang xde jodoh aku ngan Andy, asik miss je time derg nk perform. Nak soh Hiro Kumini amik gmbr la klu die g.

Mlm ni adalah penentu segala. Kepada rancangan2 keji kitaorg....adakah ianya akan berjaya????? Nantikan BBQ Part 2 ngehngehngehngeh.........

Wish List 2010

Well ini adalah sebahagian wish list 2010 aku. Kenapa 2010 bukan 2009? Sebab aku tau klu nak wat mende ni sume taun ni sure ssh skit nk capai. So aku wat la in advancenye list (padahal, yg 2009 pun byk g x tercapai hehhehe...). So ini adalah antara mende yg aku nak sangat utk taun depan, x dapat sume dapat separuh pn jadi la. Ya Allah makbulkan la wish list aku ini, AMINNNNN........... ^_^

a) Sambung master (TeSL @ Engineering at local or oversea. Klu dpt over d sea lg syiokkkk hehhee)

b) Kete baru (x kisah la kete ape janji yg x bg aku utang byk2)

c) Loan KPM setel

d) Nak g Gold Coast (berjimba bersama rakan. Arap2 H1N1 dh reda time tu)

e) Handpon baru

f) Masuk kelas drum

g) Nak kawin hahahaah

Klu x tercapai gak wish list ni, kene forward ke taun dpn la. Mcm cuti tahunan lak hahahha apapun aku arap no 1 n 2 tu tercapai la. Aku mmg tgh rajin sgt nk blaja ni. Kadang2 aku pun tatau matlamat idup aku ni. Dah keje nk blaja, dh blaja nk keje lak....Manusia..manusia...mmg tatau bersyukur.................

Blog Archive

The Empire....

WaRiSAn Jawa dan Bugis

Kalau Bosan....

Shout Ur Heart Out...!!!!!


ShoutMix chat widget