Mr Younger Than Her.... The Adventure Continues hahhaha

Cerita sang Encik Kapten bersambung balik.......

Jadi selepas pelawaan berani pertama kali sang En. Kapten aku pun keluar dgn dia. Tp bukan berdua, tapi berlima. Heheheh.... Jadi dalam tempoh seminggu selepas our first 'hang out', En Kapten makin kerap sms. Nk tdo sms, bgn tdo sms, nk driving sms, mkn pun sms...ishh..ishh...ishhhh......

Sebagai org yg byk makan garam, MSG, soda bikarbonat and beberapa jenis bahan pewarna dan pengawet, aku dh sense sumthg yg 'fishy' dlm situasi ni. Kira klu CIAnye investigation tu, dh msk peringkat berjaga-jaga la hahhaha.....

Pendek citer our first date (hahaha dh tuka terms gitu..) ialah ke Hutan Rekreasi Ayer Keroh. Cewah...tempat kenangan Geng Kapak tuh.... Kunun2 pegi nk jogging but end up kitaorg jalan2, hirup udara petang yg nyaman n segar and borak2 psl diri memasing. Kira cm get to know each other la. Hahahha cam geli lak aku tulis cmni...:p

Dan selepas first date, pasti lah ada second, third dan nombor-nombor date yg berikutnya. Kuikuikui......cuma, kami terpaksa wat underground sbb hub aku ngan die ni melanggar etika profesion aku. So terpaksa la, date after pukul 12 tgh mlm :p sebab time tu je, pekan koboi ni lengang n possibility utk terserempak dgn sesape tu kurang.... hahhaah keji kan....

Tapi, x la kami ke tempat2 sunyi..besenye kitaorg akan ke Mc D 24 hours, x pun lepak mana2 mapley yg bukak smpai pagi, order teh secawan n borak2...borak..lagi...dan lagi...sampai mata jd cm garfield n mulut dh jadi 'big O' 86 kali baru la balik.

Tiap kli nk jumpe mmg rs teruja....sbb cm adventure gile sbb kene men sorok2... ngehngehngeh.... Klu jumpa kat kelas pun kene pretend natural walaupun sumtimes hati aku berdebar2 bile die depan mata aku wahahahhahhahahaha.... *ok di saat ini aku gelak mcm nk mati smbil guling2 dlm ati*.....

Setakat ni, aku still profesional g la dlm tugas walau selalu berlaku 'conflict of interest'. Nasib baik tggl 2 bln je lagi, and after this dia akan grad.
Honestly aku tatau 'pengakhiran' undescribeable relationship kitaorg ni. Awal2 dlu, banyak gak aku ragu2 dgn mamat ni sebab aku tatau apa niat die sbnrnya. Yela klu fikir secara logik, mana ada lelaki yg umurnya 21 thn nk suka perepuan yg umurnya lg tua dr kakak sulung dia? Dia pun lg muda dr adik aku yg paling bongsu....hmmmm.....

Jadi, jalan terbaik adalah mintak petunjuk dari Allah...sebab Allah Maha Mengetahui semua dan segala-galanya.... Alhamdulillah, rasa-rasanya sejak awal relationship Allah tunjukkan jalan yang baik buat kami berdua. Tapi still aku 'play safe' n just go wif d flow selagi xde kepastian.

Apapun yg jadi pada relationship kitaorg pasni samada ke arah lebih baik atau sebaliknya (of kos aku doa yg terbaik... hehe) insyaAllah aku redha dengan ketentuan Allah sebab aku yakin perancangan Allah tu yg terbaik. Aku pun dh prepare mind aku utk terima apa saja. Samada dia ditakdirkan utk hadir sebagai teman hidup aku atau hadir sekejap je, aku yakin pasti ada sebab Allah pertemukan aku dan dia. Semoga, inilah jawapan kepada persoalan hati aku selama ni...... Hope so... Aminnn.....

A relationship.....and he's much much younger than her.... bolehkah..????

Ari yang suam2 kuku.....assignment yang byk nak tanda.... PB yg x submit2.... Suara2 sumbang yang berkumandang di cuping telinga....

Sume tu x menghalang jari-jari runcing aku (wakakakkaka....) utk terus bermukadimah dan merepek merapu kat cni... utk mengekspresikan satu soalan yang dh dekat sebulan (or two...???) bermain2 dalam saraf2 neuron aku.

Perkara terjadi lebey kurang a few month ago... exact date x igt. Sume bermula bila Encik Kapten mintak aku sponsor air isotonik atau air tenaga (lain mcm lak bunyik air tenaga hahahah...) utk game futsal die. Aku sebagai seorg yg berhemah dan suka m\buat keje2 'kejabikan' dengan rela hatinya mengsponsor tanpa apa2 niat lain.

Malam menjelang...lepas beli sekaton (sekaton sudey...sponsor lebey2 tokey b**i pun bankrup) air isotonik, aku n Miss Hausmate g la umah die. Tp yg deal adalah Miss Hausmate...deal pn dgn kawan En Kapten. En Kapten kuar n sengih2 ms aku anta. Sempat ckp time kasih and ckp die akan msg aku mlm ni. Aku x ckp pape.... wat bodo je smbil senyum2 kerang busuk....maklum la ati suci lg time tu tanpa sebarang prasangka. Aku igt dia gurau je, pastu lak pk die bukan ada no aku pn...so aku wat muka blur je....as usual hahahha

Mlm tu rupanya die bebtol msg. Tp msg die aku terima esok pagi sbb line Maxis yg cam haram tu prob....nak lak aku dok kat ulu segamat (ehhh...ehhh...tu yan hahhaha....) so lg la ssh cam haram coverage kat cni.

Aku x reply pun...xde kepentingan...kata aku dalam hati...

2 ari kemudian... another message menyusul... dia ajak aku dtg tgk die lawan futsal. Datang support katanya... kli ni aku baru reply... aku gelak2 je... sambil wish gud luck...siap pesan klu kalah die kene basuh kete aku selama sebulan hahhaha

Teet...teet..teett.... bunyik handpon aku seari kemudian... "New message from *****". Kalah rupanya team die (x terer sgt ler cmtu hahaha). Die kata 'since nk tolong basuhkan kete x bole, dia nk blanje aku makan...'

Hmmmm......sounds fishy lak bile seorang die ckp cmtu kat aku.... tapi x nak la perasan kan...kan...kan...kan...

So cm bese aku berlagak kewl...

"Rasa bersalah ke sbb kalah...???? sampai nak blanje saya makan..." ayat skema + kaver aku kat die.

"Hehehhe lebey kurang la...so..macam mana...?" ayat pancing die lak....

Aku cuba mendelay2 kan soalan itu dgn tuka topik lain... at last x bole lari gak... aku kata klu nk blanje aku kene la banje Miss Hausmate + Incik Tonang... x kan nk kuar berdua lak ngan Encik Kapten... x remaja la cmtu hahahha......

Dan ayat die ialah 'Ala....sy igt nk kuar berdue je ngan cik. Baru nk ajak dating....'

Aikkkk......hmmmm.... antena sixth sense aku mula naik panjang utk mencari signal terbaik.....

Aishhhh....penat lak taip... panjang lak entry aku neh... kene smbg tanda paper lak...update later....adiooosssss.....

Blog Archive

The Empire....

WaRiSAn Jawa dan Bugis

Kalau Bosan....

Shout Ur Heart Out...!!!!!


ShoutMix chat widget