Ok...The Dumb Deaf Nerd

Selamat Ari Raya semua....and happy holiday utk yg non muslim. Aku tgk Yan, Dil and Malin sume cite psl Raya masing2. Si Dil ngan kisah kapal terbang and si makcik kaunter yg mekap tebal and sombonk, Yan dengan kesengalan die yg tetggl kunci kete dlm kete abg die (dah tua ko Yan hahhaha.....) and Malin, kisah die yg mls2 nk keje walaupun cuti hanya lah 2-3 ari je. Eh Malin ko mmg bukan slalu malas g keje ke wakakakka.......


So aku pun nak cite Raya aku yang hanya suam2 kuku tahun ni. Utk pertama kalinya tahun ini tiada baju raya, tiada kasut raya dan tiada duit raya. Ye...tiada apa2 ye...nutting...zero. Hehehehe impressive x tuan2 dan puan2 sekalian? Ye saya sgt kagum dgn diri sendiri kerana tahun ni saya x kisah tiada itu semua walaupun 2 ari b4 Raya saya turun SACC, PKNS Shah Alam, PAS, Uptown S.Alam utk carik sepersalinan baju raya tapi tiada satu pun baju yg saya beli. Yang ada hanyalah penat dan ngantuk sbb blk dari Uptown kol 2 pagi and reach home at 4 a.m. Mata time tu rs cam telah dilekat dgn gam gajah cap gajah power sbb sgt la ngantuknye and perlu bgn pada pukul 7 pagi sbb kene blk kg. Huhuhuuhh.....


Then spt bese, pd mlm b4 raya masih lagi kemas2 umah, mop2 lantai bersama kace tersinta sambil curik2 tgk tv. Pagi raya, dah wat pape ptt cam salam2 then g umah nenda tersinta. Utk pertama kalinye kami terawal skit dr taun2 sblmnye. Tahniah buat semua...... Destinasi seterusnye, umah maklong yg berdekatan and blk kg lagi. Bape byk kg aku ada daaaa.......


Mlm raya (ye, xtvt ni pun x penah dibuat sblm ini ye....) aku and kace g shopping2 kat Taipan Senawang sambil berdoa phone aku x ringing. Sbb ape??? Klu ringing mksdnye adik aku kol soh blk sbb ada guest dtg...huhuhuuh x mo layan guest mlm tu sbb aku x jumpe Encik Mood aku yg ilang ntah ke mana...bole ke cmtu...keji nye... Oooo tp mlm tu pn ibu n ayah x sihat so kukuh la alasan aku utk menolak kehadiran tetamu2 ke pondok buruk aku kihkihkih.....


Raya ke-3 balik kg Perak sbb dh lama x blk. Mmg kewl abes kg aku ni, aman damai je. Rasa cam nk stay situ lama2 je....mungkinkah aku rs cam tu sbb makcik n pakcik aku tu beriman orgnye so aku rs umah die sejuk je hehehhe atau sbb ada kezen aku yg hensem kat c2 so aku rs cam bahagia je wakakakka


Ari2 yang seterusnya aku hanya layan guest2 yg dtg umah and tolong makteh wat open haus. Mmmmm raya taun ni aku xde masa utk diri sendiri smpai kawan2 aku pn bising sbb x dtg umah derang. Asik derang dtg umah aku...Maafkan la aku ye kwn2 aku bukan x mo dtg, tp mmg x berkesempatan lagi. Xpe raya sebulan kan. Klu ada rejeki, sebelum kol 12 mlm raya terakhir pun aku g ketok2 pintu umah korang ye....Hehehhe Selamat Ari Raya, Maaf Zahir Batin..... ^_^


Gambar yang x menunjukkan langsung semangat ke'raya'an......

Aku dan tick tock tick tock

Aku sgt teruja nk update blog...... Ok tipu...aku bosan sbnrnye. Sume org xde, g meeting. Tinggal aku sorang2 dlm peti ais besar yg sejuk giler babeng ni. Pki sweater pun sejuk nk mam....opssss....hehehhe tatau nk watpe, so memfb kan diri, chatting, wat2 cek email dan lain2 keje keji yg sewaktu dengannya.

Malas nk update bulan2 pose ni, sbb aku perasan dosa aku mmg byk waktu memblogging sbb asik curse sana sini....hahhaha tp situasi ni dh kire wajib sbb aku mmg mati kutu skrg. Nak lak petang2 jumaat yg dah jadi waktu makruh wat keje ngehngehngeh

Ok x sbr nk blk semban sbb bole jumpe along. Sbb pe teruja nk jumpe along???? Sbb she bring back sumthg for me from sumwhere hahahha keji punye adik....

Lab arini berjalan lancar, xde hanky panky yg x sepatutnye. Student yg aku jaga pakat rmi2 mintak address aku, nk serbu umah aku raya ni. Aku kata g je cr umah aku kat Google Earth, aku dh mark kat c2 "Umah Saya" hahahha Roboh la pondok buruk aku tuh klu 6 kete dtg. Baik korang sewa bas jela, lg senang....

Raya ni baju pun xde. X teruja pn nk raya, apsal ntah....xde mood lak. Pki jela baju pape yg ade, x baik membazir (kunun.....). Baju adik akak aku pn byk. Pinjam je hahahaha

Arggghhh mati kutu nye aku ptg ni...... tick tock tick tock...bunyik jam aku. Ok tak.... sbnrnye sound effect tu aku wat sendiri. Kunun2 tgh kire waktu.... tick tock tick tock lagey..... apsal lak ade yg bukak lagu raya dlm peti ais nih...aishhhh dah la mood aku dh beku, otak pun beku dgr lagu syahdu syhdan nih....hampehhhh......

Blog Archive

The Empire....

WaRiSAn Jawa dan Bugis

Kalau Bosan....

Shout Ur Heart Out...!!!!!


ShoutMix chat widget