Ok...The Dumb Deaf Nerd

Selamat Ari Raya semua....and happy holiday utk yg non muslim. Aku tgk Yan, Dil and Malin sume cite psl Raya masing2. Si Dil ngan kisah kapal terbang and si makcik kaunter yg mekap tebal and sombonk, Yan dengan kesengalan die yg tetggl kunci kete dlm kete abg die (dah tua ko Yan hahhaha.....) and Malin, kisah die yg mls2 nk keje walaupun cuti hanya lah 2-3 ari je. Eh Malin ko mmg bukan slalu malas g keje ke wakakakka.......


So aku pun nak cite Raya aku yang hanya suam2 kuku tahun ni. Utk pertama kalinya tahun ini tiada baju raya, tiada kasut raya dan tiada duit raya. Ye...tiada apa2 ye...nutting...zero. Hehehehe impressive x tuan2 dan puan2 sekalian? Ye saya sgt kagum dgn diri sendiri kerana tahun ni saya x kisah tiada itu semua walaupun 2 ari b4 Raya saya turun SACC, PKNS Shah Alam, PAS, Uptown S.Alam utk carik sepersalinan baju raya tapi tiada satu pun baju yg saya beli. Yang ada hanyalah penat dan ngantuk sbb blk dari Uptown kol 2 pagi and reach home at 4 a.m. Mata time tu rs cam telah dilekat dgn gam gajah cap gajah power sbb sgt la ngantuknye and perlu bgn pada pukul 7 pagi sbb kene blk kg. Huhuhuuhh.....


Then spt bese, pd mlm b4 raya masih lagi kemas2 umah, mop2 lantai bersama kace tersinta sambil curik2 tgk tv. Pagi raya, dah wat pape ptt cam salam2 then g umah nenda tersinta. Utk pertama kalinye kami terawal skit dr taun2 sblmnye. Tahniah buat semua...... Destinasi seterusnye, umah maklong yg berdekatan and blk kg lagi. Bape byk kg aku ada daaaa.......


Mlm raya (ye, xtvt ni pun x penah dibuat sblm ini ye....) aku and kace g shopping2 kat Taipan Senawang sambil berdoa phone aku x ringing. Sbb ape??? Klu ringing mksdnye adik aku kol soh blk sbb ada guest dtg...huhuhuuh x mo layan guest mlm tu sbb aku x jumpe Encik Mood aku yg ilang ntah ke mana...bole ke cmtu...keji nye... Oooo tp mlm tu pn ibu n ayah x sihat so kukuh la alasan aku utk menolak kehadiran tetamu2 ke pondok buruk aku kihkihkih.....


Raya ke-3 balik kg Perak sbb dh lama x blk. Mmg kewl abes kg aku ni, aman damai je. Rasa cam nk stay situ lama2 je....mungkinkah aku rs cam tu sbb makcik n pakcik aku tu beriman orgnye so aku rs umah die sejuk je hehehhe atau sbb ada kezen aku yg hensem kat c2 so aku rs cam bahagia je wakakakka


Ari2 yang seterusnya aku hanya layan guest2 yg dtg umah and tolong makteh wat open haus. Mmmmm raya taun ni aku xde masa utk diri sendiri smpai kawan2 aku pn bising sbb x dtg umah derang. Asik derang dtg umah aku...Maafkan la aku ye kwn2 aku bukan x mo dtg, tp mmg x berkesempatan lagi. Xpe raya sebulan kan. Klu ada rejeki, sebelum kol 12 mlm raya terakhir pun aku g ketok2 pintu umah korang ye....Hehehhe Selamat Ari Raya, Maaf Zahir Batin..... ^_^


Gambar yang x menunjukkan langsung semangat ke'raya'an......

3 comments:

----yan---- said...

1) ko xbeli ape2 brng tuk hari raya maksudnyer duit ko tgh berkepok2 dlm purse skrg nih..mantap..aku sgt kagum sbb duit aku sgt nipis dlm purse skrg nih..hopefully cukup smpi 8.10 nih..

2) aku nk tulis commnt kat gmbr fb ko arituh..tp malu..nk ckp cousin ko mmg sedap mata memandang..hihi

3)xder yg ke 3..itu jerk commnt setakat nih..

aku yg DIL said...

cewah yan...
malu2 plk..
aah lak kak anim...
memandang ko mmg xblh dgn kazen ko ape kate knl kn dgn kwn2 yg kiut nih...
pasal duit kepok2 nih...
aku mmg xleh ckp ape..
aku pun kepok2 jugak..
tapi utang lah..
hahaha

Doctor_Mistress said...

a) aku dh pokai diketuk sedara mara sepupu sepapat semua...sekian...jadi kenipisan wallet kite sama je eh. sementara nk tunggu 8/10 sila dptkan stok megi dr kedai berhampiran :p

b) sejak bile ko malu2 nk komen????? dil...tolong jawabkan....aku kompius sjk bile minah ni malu2 kucing

Post a Comment

Blog Archive

The Empire....

WaRiSAn Jawa dan Bugis

Kalau Bosan....

Shout Ur Heart Out...!!!!!


ShoutMix chat widget