Last Nite......

Sumthing weird happen last nite. I can't sleep. Totally can't sleep. Takut nak tdo sbb takut klu tibe2 x bgn esok pagi. Then suddenly rasa sgt takuttt klu kene duduk dalam lubang yang gelap gelita tu sorang2. Tdo dlm tu sorang2, ditemani ular, lipan, kala jengking dan semut...... Tbe2 terfikir semua dosa2 yang aku dah buat. Terlalu banyak dosa...... dan rasa sangat takut nak menghadapi sesuatu bernama KEMATIAN....

Happy Besdey Ibu

Tepat 12 a.m 25th Dec 2009, my mom celebrate her 53rd besdey. Bought these cute cuppies from my fren, Nurul Yanie. Saje nak wat perubahan ckit, asik makan kek je. But a little bit sad sebab besdey celebration x jadi mcm dirancang due to the hanky panky on dat day. Anyway, we wish mommy on 25th Friday morning during breakfast.






Happy Besdey Ibu.....

Walaupun sumtimes we don't like when u nagging hehhehe but U Are D Most Wonderful Ibu To Us... and Nutting Can't Replace Ur Love, Sacrifices and Ur Warm Hug ^_^ We Lurve U So Much.......

Cuti2 Hijau.....

Wat a relief....!!! After long hectic pressure routine every day, a 2 days 1 nite vacation is really wat i need. Location --> Felda Residence a.k.a Sg Klah Hot Spring at Sungkai, Perak. Email from my sister on Friday morning lead us to this place which never been discovered by us before. Ok, a vacation in Felda might sound not very pleasureable but this place is not as wat u think. Hehheh....

Cuti kali ni, bertemakan alam semulajadi, macam iklan ekon yg Ngasriah Ngasri tu berlakon. Ok tak mau citer panjang, let the pictures tell everything....weeeeee....... ^_^





Tempat ni ada 2 big pool, Mountain Spring Pool and Hot Spring Pool. Die mcm ala-ala Sunway Lagoon tapi of kos la x leh lawan S.L kan kan kan. Dah macam rancangan Selamat Pagi Malaysia lak aku memperkenalkan tempat neh. Yang ni ialah Mountain Spring Pool, air dari gunung terus salur masuk dlm kolam ...so....agak sejuk la.... Tapi since dah mcm2 jenis manusia terjun dalam ni, so air gunung yang sejuk ni dh tuka jadi suam2 kuku hahhaha




Seriously, mule2 malu2 kucing + cuak nak nek slider ni tp sekali dh cuba, aku dan adikku dan kakakku serta abg iparku tanpa malu2 beratur bersama2 kanak2 riang ria sekalian(ye....mende ni byk bebudak je naik hahahhaha) utk bersama2 bermain papan gelongsor. Yea....balik ke zaman kanak2......




Dan hasilnye....... Ye....A BIG SPLASH......since yang turun tu umpama sekor anak gajah yg terjunam ke dalam air. Hahahhah ok walaupun percubaan pertama sedikit lemas, tetapi pastu sambung g naik utk beberapa kali heehehhehe memang bestttt....!!!!



Ok percaya x anda bole rebus telur dlm batu ni. Sebab air dlm batu ni yg suhunya ialah 100 darjah celcius bisa memasak telur atau apa jua bahan2 lain mcm udang, bole rebus kerang dlm tu ataupun sotong. Kira klu nk wat stimbot kat tepi batu ni dialu2kan la. Serius la....ni ditulis sendiri oleh pihak pengurusan tempat ni. Caya la, stimbot air panas semulajadi tuh.....Hikhikhik


Sebenarnya byk sgt nk cerita, mcm2 xtvt yg dibuat (byk ke???? hehhehe....) tp sebab aku malas nk tulis so aku upload pics selebeynya dlm FB je la. Adiosss.......

Which one is urs???? ^_^

Happiness is:

1. Falling in love.
2. Laughing so hard your face hurts.
3. A hot shower.
4. No lines at the supermarket.
5. A special glance.
6. Getting mail.
7. Taking a drive on a pretty road.
8. Hearing your favourite song on the radio.
9. Lying in bed listening to the rain outside.
10. Hot towels fresh out of the dryer.
11. Chocolate milkshake ... (or vanilla ... or strawberry!)
12. A bubble bath.
13. Giggling.
14. A good conversation.
15. The beach
16. Finding a 20-pound note in your coat from last winter.
17. Laughing at yourself.
18. Eye contact with a hot member of the opposite sex.
19. Midnight phone calls that last for hours.
20. Running through sprinklers.
21. Laughing for absolutely no reason at all.
22. Having someone tell you that you're beautiful/good looking.
23. Laughing at an inside joke.
24. Friends.
25. Accidentally overhearing someone say something nice about you.
26. Waking up and realizing you still have a few hours left to sleep.
27. Your first kiss (either the very first or with a new partner).
28. Making new friends or spending time with old ones.
29. Playing with a new puppy/kitty.
30. Having someone play with your hair.
31. Sweet dreams.
32. Hot chocolate.
33. Road trips with friends.
34. Swinging on swings.
35. Making eye contact with a cute stranger.
36. Making chocolate chip cookies (and eating them...!).
37. Having your friends send you homemade cookies.
38. Holding hands with someone you care about.
39. Running into an old friend and realizing that some things (good or bad) never change.
40. Watching the expression on someone's face as they open a much-desired present from you.
41. Watching the sunrise.
42. Getting out of bed every morning and being grateful for another beautiful day.
43. Knowing that somebody misses you.
44. Getting a hug from someone you care about deeply.
45. Knowing you've done the right thing, no matter what other people think.

Got this from board of wisdom web. I agree wif most of it...... Life is simple yet meaningful and full of happiness, friendship and love. ^_^



Hot Ke...????? (Amaran: Tajuk xde kene mengena dgn post hehhehe)

Yaribbbbaaaaa....andreee....andreee.....setelah lebey kurang 150 ari memperhambakan diri pada assignment, ujian dan segala macam keje keji pengurusan yang memerlukan pemerhatian rapi dari sudut 360 darjah secara hakiki (apa ko merepek ni minahhhh...????) maka tiba lah saatnye utk menikmati idup yang bahagia tenang aman dan damai bersama keluarga anak sedare kawan-kawanan dan sepupu sepapat dengan pergi BERCUTI..... yeaaaa bercuti. Wah...siap increase size tulisan and warnakan lagi. Nampak sgt nk show off word tuh hahahha Sangat hebat aku rasa sbb dpt cakap ehh tulis secara snychronous (wallllaaaa.....teknikal giler terms yang digunekan) tanpa noktah neh. Haaaa baru jumpe titik noktahnye kihkihkihkih....

So our plan is --> Hot Spring sumwhere in Malaysia..... ceh ceh....bajet nak going back to nature la tuh. Masa plan nak g bercuti, sume tempat2 cam Langkawi, Terengganu tempat2 shopping ni la telah direject dgn jayanya oleh ahli2 panel. Kunun kali ni nk buat perubahan skit la, x mo g tempat2 yg x membina minda malah mampu mengosongkan poket pelawatnya. Hehehhe.....

X mo bebel panjang2...penat jari jemari ku menaip. Tunggu g bercuti dlu la, leh upload gmbr byk2 pastu baru bebel byk2. Heehheh


P/S: X sabar nk men futsal dis Sat....maklumla pemangkin ada hahhahha ^_^

21 Pistol

When it's not worth dying for?
Does it take your breath away
And you feel yourself suffocating?
Does the pain weigh out the pride?
And you look for a place to hide?
Did someone break your heart inside?
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky,
You and I

When you're at the end of the road
And you lost all sense of control
And your thoughts have taken their toll
When your mind breaks the spirit of your soul
Your faith walks on broken glass
And the hangover doesn't pass
Nothing's ever built to last
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky,
You and I

Did you try to live on your own
When you burned down the house and home?
Did you stand too close to the fire?
Like a liar looking for forgiveness from a stone

When it's time to live and let die
And you can't get another try
Something inside this heart has died
You're in ruins

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky

One, 21 guns
Lay down your arms
Give up the fight
One, 21 guns
Throw up your arms into the sky,
You and I

***Sumtimes u need to silence.....though people think u r coward

Melayan tag malin n yan

1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
- Bende? Handpon...Kete...PC kat opis (klu xde ssh la idop seorg pekerja
berdedikasi cam aku hahha)

2. Apakah benda akhir yang kamu beli dengan duit sendiri?
- erkkkk Guess handbag n makeup things huhuhuuh skrg rs nyesal sbb x pki sgt pun.Demmm YES...

3. Di manakah tempat impian perkahwinan kamu?
Kat garden atau padang rumput nan menghijau berlatarbelakang gunung ganang dan air terjun sepoi2 bahasa...*mmg kuat berangan aku neh*

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
hehehe...which scandal soalan ini refer???? wallllaaa.....

5. Adakah anda sedang di lamun cinta?
definitely not....

6. Di mana restoran akhir kamu makan malam?
- KFC, malam semalam..... :(

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
Travelog Haji n Travelog Dakwah (tgk Yan aku ikut advice ko...terharu x????)

8. Nama penuh anda?
KHSK

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau emak?
ada masalah = ayah, nak duit = mak heheheh

10. Namakan seorang yang kamu ingin jumpa dalam hidup kamu?
Valentino Rossi, Edward Cullen, soulmate...

11. Sebutkan nama 8 sahabat yang rapat dengan kamu?
mmmm sume bg jawapan klise utk soklan ni hahahhaha...klu tau personal life aku kire kategori rapat la kot....

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri?
hehhee sure...menggunakan mesin hahaha

13. Tempat yang paling seronok yang kamu ingin pergi?
- Bangi...umah kakak..bole jumpe sunshine...selalu teruja klu nak g sana hehhe

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu.
- ada taik lalat sexy - malin
- garang - yan
- slalu dpt unexpected info yg dihack dr tenet(camne die wat pn tatau)-malin
- perangai cam bebdk,tp sbnrnye die tau ape yg die wat n nak dlm idop(aku rasa la...:p cam geli lak tulis cenggini)-yan
- dua2 ex-utem, classmate n hausmate aku

15. 8 perkara yang saya gilai?
- Mr.Edward Cullen of coz (tiru jawapan ko ek malin)
- Raudhah n Naurah
- Foooooodddss...n more foodss....
- Superbikes
- Karaoke
- Sambung blaja ke oversea (hehehhe bole ke jwpn nih)
- Valentino Rossi
- Cuti2 mesia

apsal sume berunsur duniawi je neh...ishh..ish...ish....

16. Pelukan atau ciuman?
Hugs rasa selamat, kiss is more passionate wahahahhahaha

17. 8 buah buku yang paling baru dibaca?
Travelog haji n dakwah, errr....new moon, errr...eclipse....errr....errr...buku
engineering (terpakse gileeeee)

18. 8 lagu yang kamu boleh dengar berulang kali?
- I Belong To U - The Reason (Muse)
- Sume lagu pn aku leh ulang byk kali klu sedap

19. mari main TAG orang lain.

- yan (walaupn die dh wat)
- malin (walaupun die yg tag aku)
- dil (aku tau ko akan wat satu ari nnt dil)
- ima (ko kan suke mende2 camneh)
- nabil (utk mengisi ms senggang ko selepas abes menanda ketas student)
- yda ( sama mcm nabil)
- gwe (sbb td ko bising2 ngan aku tatau nk watpe)
- yanie (bole wat sambil msk kek n cupcake ko yg yummyyyy yummyyy tuh)

Deeee.....????

Baca blog sorang member. Rasa nak emosi lagey... Kenape kene jumpe lagi org yg keep humilate his/her fren in front of people. X perlu kot nak expose kelemahan org camtu. U might think it was a joke, but sumtimes u just don't realise ur 'joke' tu dh over and dat people rasa malu and terhina. I mean, come on la....he/she is ur fren anyway. Jaga skit la air muke ur fren tuh.

Yang peliknye, tau lak si tukang joke tu mara2 klu ade org lain do d same thing kat die. Hellooo...u tatau ke wat goes up will go down. U think u made jokes b4 dis x humilate people ke???? Then people make jokes on u...wat d hell u get angry....

Aishhh emosi lak aku rini...pisshhh...poshhh...pishh...posh... Jokes are ok, but ade limitnye....




Kulitku Berwajah Baru....

Yeeehaaa.....sgt ssh nk tuka skin blog aku neh. Setelah percubaan kali ke 844 baru la berjaya mengadjust. Hehehe metafora x hagak..... Tbe2 aku yg x terer XML ni bole lak menjadi sedikit terer (mula la nak riak tuh....) mengadjust XML nye bahasa.

Seb bek je dh nk kol 5 pastu perut aku dh lapa gile (satu arini aku mkn nasi lemak je), kot x mesti smbg membaikpulih kulit baru aku. Huhuhuh sgt berdedikasi aku bekerja sehingga x sedar waktu makan pn dh lepas uhuk uhuk....

Esok mau makan kat Seri Dewi Malam...Dh terbayang2 kat tekak aku sambal cili api pakcik Seri Dewi yang mantop giler...hehehhe

Lapanyeeee......... :(






Blog Archive

The Empire....

WaRiSAn Jawa dan Bugis

Kalau Bosan....

Shout Ur Heart Out...!!!!!


ShoutMix chat widget