Utk dia yang selalu menenangkan.....

Dulu...saya ade seorang kawan...
Dia sangat ambil berat tentang saya...
Selalu berada di sisi saya waktu saya sedih, gembira, marah dan sebagainya...
Dia selalu jadi pendengar setia....setia mendengar jika saya marah-marah dengan sesuatu.....
Selalu sahaja die menjadi tempat saya melepaskan segala emosi....
Marah, sedih, kecewa, gembira, suka dan duka.....
Kata-kata die selalu sahaja berunsur nasihat dan sentiasa menenangkan.....

Tapi saya.....
Tak tahu menghargai dia....Hanya mencari jika dalam kesusahan....
Kadangkala kawan juga memerlukan saya...
Bila die juga marah dan kecewa...
Sebab kawan juga manusia biasa....
Yang punya hati dan perasaan....yang ingin berkongsi sesuatu dengan seseorang yang dia percaya dan sayang....
Tapi saya melarikan diri bila dia mencari....
Pura-pura busy dan selalu sahaja tidak menjawab panggilan yang dibuat...
Namun kawan tetap sabar dan sentiasa tenang bila saya memberi 1001 alasan....

Hingga satu hari....
Kawan mencari saya...bukan ingin meluahkan atau berkongsi masalah dia...
Tetapi kerana ingin menenangkan saya yang mengalami masalah jiwa...
Tapi saya....
telah melukakan hati kawan...dengan kata-kata yang x sepatutnya....
Kawan kecewa....mendengar kata-kata saya...
Dan dia pun pergi...tanpa sepatah kata....
Memberi ruang pada saya...seperti yang saya minta....

Lama masa berlalu....
Saya jadi rindu...pada kata-kata dan nasihat dia....
Pada saat-saat kami menghabiskan masa bersama....
Baru kini bermuhasabah diri....Banyak perkara yg saya pentingkan diri...
Dalam perhubungan saya dan dia....
Mungkinkah ada ruang kemaafan untuk saya dalam diri kawan????
Saya rindu pada dia........

Utk kawan, lagu ini saya beri pada dia......Saya tatau maksud dia. Saya cuma nak beri...Maafkanlah saya...Saya betul-betul rindu pada awak....
http://www.youtube.com/watch?v=4WBRoSpCYwA

Gloomy 30s dan Change

Audit still on......Lagu Gloomy 30s ni dah berpuluh kali pusing.....Kepala aku pun dr td asik berpusing....memikirkan jawapan kepada persoalan hati dan pikiran aku ni. Kenapa ari makin ari aku x gembira di sini??? Walaupun environment dan kawan2 ok, x membebankan dan tidak juga membosankan....

Tapi aku rasa kosong and lost...macam tatau apa aku tengah lakukan and 'spark' utk tentukan hala tuju idop aku pn dah ilang. Last aku rasa sgt ber'determination' utk menentukan matlamat idop adalah masa degree. Time tu semangat nak berjaya dalam idup dan mencapai apa yg terbaek dlm idup sgt berkobar2...tapi sekarang x camtu lagi...

Life aku rasa kosong and sepi, walaupun aku ada keluarga dan kawan2 yang best, penyayang, sgt mengambil berat dan sentiasa try menghiburkan aku. Kalau pasal teman hidup, aku rasa tidak, definitely bukan itu jawapannya. Ok tipu kalau kata aku x teringin atau nak ada life partner, cuma aku rs itu bukan penyebab utama. Mungkinkah sebab keje?

Rasa mcm ade sesuatu yg aku nak tp aku x dpt tp aku tatau ape bende tu. Dan paling penting aku sgt pasti bahawa apa yg aku wat skrg bukan lah kehendak aku dan bukan ini yg aku nak. Aku rasa mcm nak mengembara, jumpa mcm2 org kat luar sana, belajar life org lain, merantau seluruh dunia and tgk susah senang hidup org. Aku rs dunia aku sgt sempit sekarang, sesempit pemikiran aku yg aku rs ari demi ari mcm katak bawah tempurung........

Sampai saat lagu Gloomy 30s ni berputar utk entah kali ke berapa, aku still x dapat jawapan kepada persoalan aku..........Kenapa la aku ni seorang pemikir...?????

Jiho....

Ok kegilaan terbaru aku yg baru x baru sgt adalah The Slave Hunter. Penak tgk x citer ni??? Penah x? Penah x??? Penah...???? Penahhh kerrr???? Sila bunyikkan soalan tu mcm saya adalah org yg x faham bahasa dan tanya berulang kali. Hehhehe Iklan kat TB (TV ye...) di waktu pagi Ahad yang sepoi-sepoi bahasa membuatkan aku tertengok citer tu.

First tertengok rs cam best gak maklum la klu citer Cine, triads, lawan2, bunuh2 org, ganas2 dan yg sewaktu dengannya memang aku sangat suke. Tibe2, heros (sbb ada 2 ye hero die yg berebut sorang heroin...ape la...aku kan ade...) die yg sangat macho lagi hensem and gagah perkasa pun kuar and lawan2....so lagi la membuatkan tibe2 je citer ni jadi top list cite fav aku padahal b4 dis x tgk pn citer ni....hikhik

Oh Jiho, mmg sgt macho and terer bile die lawan2.....Laki camni la baru fav aku..... :p








Blog Archive

The Empire....

WaRiSAn Jawa dan Bugis

Kalau Bosan....

Shout Ur Heart Out...!!!!!


ShoutMix chat widget