It spells as H.E.R.P.E.T.O.P.H.O.B.I.A

X suke B.U.A.Y.A atau reptile yg seakan-akan serupa dengannya.... Selalu doa, jgn la Allah temukan aku dgn buaya ke alligator ke secara live atau berada dkt dgn reptile ni.... Takut...takut...takut.... 

Selalu mimpi buaya....org kata x baik mimpi binatang camni...Wallahualam.... yg penting berserah dan yakin dgn perlindungan Allah ye x.... 

Arini baru tau klu takut or phobia dgn reptile nama dia herpetophobia...ape ke susah nama ko ni... ngape ko x namakan reptophobia je... x pun crocophobia...kan sonang.... tapi nanti peminat kasut crocs mungkin mara atau org yg tak suke kasut crocs akan kompius...kerana memikirkan yg mereka juga tergolong dalam golongan ini sedangkan mereka hanya lah x suke kasut crocs saje.... kecik la ati diorg nnt...hihiih....... 

Nampak gambar ni dlm FB kawan, cantik and sgt kewl gambar ni....terpaksa share jugak walaupun bulu roma aku da meremang n badan rasa nak gigil even baru tgk gambar je...huhuhuuhu... x suke buaya.... :( :( :(


                                 


 Picture by Jero Prieto

Blogger berwajah baru....???

Ooooo bila ntah last post...tau2 bukak blogger dah berwajah baru...x la baru sgt bg aku yg terkial2 dr td cari mana butang nak post, butang nak view... pendek kata sume butang ilang la....ssh kan aku le ko ni blogger. Ok2...jadi +ve...jadi +ve.... Makin malas lak nak menulis tp ada cita2 dan wawasan baru terhadap blogging neh. Since aku da malas nak hapdet bende2 berkenaan perasaan, rasa2 baik aku utilize tpt ni jadikan kawasan penulisan novel aku... Cewah...ye kelap kelip kan mata anda byk kli, buntang2 skit...rolling2 eyes... klu org yg kenal aku surre gelak bagai nak mati baca statement td... Aku dan penulisan novel??? Muahahhaha.... cm x serasi je.... Ye...tp tetaplah itu yg akan aku lakukan....InsyaAllah...mula2 tulis suke2, mana tau pastu ada fan sikit demi ckit..pastu leh terbitkn buku. Pastu buku aku jadi Boommm Kabooommmm, laris di pasaran. Nanti ada la Khabir Bhatia ke, Lina Tan ke nak amek novel aku wat filem kan..... Ang...angg....angg..... mantap btoi angan mat jenin aku.... Ooohhhh jari jemari, rajin2 la menari2 atas papan keyboard ni, pastu kepada minda saya tolong bg jalan cite best2 skit and x sceptical utk wat buku... Slalu ko kutuk novel org kan cik Callezzta, haaa meh kita tgk ape lak org kutuk novel ko...kehkehekeh.....adiossss.....

Semua terjadi bersebab.....

Kursus...kursus.....kursus....kurus....eh..eh...hehheh......makin gemok kot...sebab selama kursus 3 minggu aku ni, makan terjaga...complete...dari breakfast, tea-break, lunch and hi-tea.... Ok jgn la question kan quality food and kesedapannya, klu dah namanya order kat makcik kafe, paham2 jela.... tp pape pun...aku tetap bersyukur..... yela, waktu2 tgh 'kesesakan' ni, Allah turunkan rezeki utk aku...makan free selama 3 minggu....jgn nak komplen lebey2.... syukur Alhamdulillah....

Mula2 ati memang mara kene pegi kursus ENSA and ECSS ni.... pegi pun paksa rela.... 7 ari 7 malam aku menyumpah org yg paksa aku ganti tpt die utk g kursus ni...seriously.... tp bila tgk content course, rupanya content ni la yg aku cari2 utk PNP aku..... details lak tuh...syukur Alhamdulillah lagey.....

Aku yang terakhir register kursus...org dh blaja byk....aku yg tetggl.... mula2 masuk...aku xde kawan..seb bek ada khairul. Dgn die jela aku byk borak (ni nak kursus ke nak borak hahha). Pastu stat baik ngan Wak, Haris, Hakim and Estree....geng laki je hahhaha.... lama ckit baru aku stat baik ngan dak pompuan... skrg kelas aku harmoni giler.... walau sume org stress sbb exam fail, pastu ada yg kakak tu anak dia sakit kat umah....pendek kata sume org dh pk nk blk and tamatkan kursus cepat.... tapi kelas kitaorg tetap harmoni..... sume org support each other, saling tolong menolong and masing2 bagi kata semangat utk satu sama lain bile down.... x pasal2 ada ramai kawan baru..... Alhamdulillah.....

Dalm idop, manusia selalu mengeluh...mara2....x puas ati bila apa yang berlaku x menepati apa yg kita kehendaki...tapi manusia selalu lupa yang Allah tu lebih lagi Maha Mengetahui, apa yang DIA beri tu sebenarnya pasti terbaik utk kita, pastu mesti ada sebabnya..... bukannya sengaja2 je Allah nak bagi..... hanya jika manusia merenung kembali, muhasabah diri setiap apa yang berlaku, barulah kita akan nampak apa hikmah sebenarnya sebalik sume apa yang jadi.....

Jadi ucaplah syukur selalu, berhenti mengeluh and think from the positive side.... pesanan ini utk diri aku sendiri yang selalu alpa and utk mereka dan keluarga mereka..... hehhehehe peace.....

Nota kaki: Baca lah buku Travelog Cinta Abadi tulisan Roza Roslan, isteri penulis buku Travelog Dakwah and Travelog Haji..... memang antara buku motivasi terbaek aku baca..... :)

Wa Kene Beb.....

10 Mei 2011....ari dimulakan dengan batuk dan selsema..... badan mula panas and tekak sakit... kepala pusing2.... x best btol stat ari dgn cold fever cenggini.....

Owh....baru stat keje arini sbb semalam g wat persembahana koir depan Ali Rustam......

So masuk keje arini, berduyun2 org carik, mcm2 keje kene setel...FRP x tutup g, coaster x booking g nak g melawat kilang solar....

Menjelang tengahari.......perut lapa, badan makin x best, air idung kuar x henti2..... aku kene g admin lak nak setelkan booking coaster ni....

Mana lak kunci kete....ati aku berkata....

Cari punya carik...x jumpa gak...ati rasa x best.... aku rasa kunci kete aku tetggl dlm kete neh..... maka bergegas la aku berlari ke bawah, g tpt parking....

Ehh...ehh....mana kete.... mana kete aku...

Aku stat cuak, panik, takut, gelabah dan semua perkataan2 yg seangkatan maksudnya.......

Demmittt...where's my car..??? Aku rasa mmg parking cni td...shit.... peluh jantan mula nak kua...

Aku berlari2 anak g parking area depan....halamak xde jugak......

Ha...tu fadlilhisham.....

Gwe....ooo...gwe...cni jap.... nampak kete aku x...??? Aku tanya dlm nada cuak2....

Mamat tu acuh x acuh je dtg kat aku...ishhh die ni, org ngah panik serius ni, die wat x layan lak...isu negara ni kot...kete aku ilang....

Bukan ko parking kat cni ke......kata mamat tu. Muka selamba ayam je....cilakak btol....

Uwwwaaaaaa.......air mata mula bergenang, muka pertama yg flash2 dlm pale mcm slide powerpoint adalah wajah garang ayah aku....abesla kene tembak nih...tatau jaga kete...uuuwwwaaaaaa.......kete dah ILANG......!!!!

Aku kol Yda...."Yda, kete aku ilang...huhuhuuh....camne nak wat nih...uhuhuhuuh"

Airmata mcm empangan pecah dh kuar...aku dh tatau nak watpe....

Tetbe Usop Gemok lalu.....

"Huhuhuhu....usop...kete aku ilang....huhuuuh bwk aku g pak guard jap...nk cek kat cctv....huhuhuhu"

"La...ko neh....cmne leh ilang...dah2 meh aku bwk g pak guard...."

Hhuhuhu....baik lak mama ni...dlm ati aku kata...selalu nk membuli and mengenakan aku je.... tapi...apsal muka die mcm x risau pun kete aku ilang...Arghhh lantak la, yg penting kete aku skrg....

"meh2..naik kete aku anim, aku bwk ko g jumpa pak guard" Kata usop gemok lagey menambahkan kehairanan aku sbb die x penah bagi permpuan lain selain bini die naik kete tu....

Otw g kete die, aku nampak Fadlilhisham sengih2 pandang aku...hmmmmm aku mula menghidu sumthg fishy...fish bone and fish and chip dlm situasi ni....

Naik2 je kete usop, die drive adalah dlm 200 meter ke depan....aku pun nampak....

PERSONA MERAH MENYALA2 TGH LEPAK KAT HHP.......

Kuar dari kete je.....mereka ramai2 jerit.....

HEPI BESDEY ANIM.......!!!!!!

SIALAN BTOL.....KENE PRANK AKU...29 TAHUN AKU IDOP, SLALU AKU ERJAYA ELAK NK KENE PRANK, KLI NI TERKENA GAK.....

Daripada mara n bengang, kelakar lak rasa...lagipun rasa lega yg amat sebab Persona Nan Grata aku selamat rupanya...x ilang pun... heheheh

Time kasih la pada mastermind, Usop Gemok and Fadlilhisham, dan krew2 'Wa Kene Beb' yang lain spt Ima, Yda, Zaiham, Zamri...... tanpa kesungguhan korang pasti prank ni x jd kan..... Blueeekkkkk.....:P

Terkena aku akhirnya...... hehehheheh

Bile conflict menjadi interest.....

Soalan 1 (d) dalam paper Industrial Power Supply aku berbunyik:


"List down 5 types of filter which can be used in Linear Power Supply."

Mata meneliti jawapan di dalam buku jawapan student aku......

a) Penapis kapasitor

Correct....checked.....

b) Penapis RC

Correct...checked....

c) Penapis LC

Correct...checked....

d) Penapis Phi

Correct...checked.....

e) Penapis teh tarik......

Correct...che.....WHAT??????

Sape yang sengal jawab mcm ni nih........Panas lak ati jwb memain cmni.....

Selepas wat cross check, En Kapten punya jawapan rupanya....huhuhuuh.....

Sengal la dier nih...mentang2 aku yg tanda, wat lawak lak kat ketas pekse....huhuhuuh......

Final....Ooooo....Final...

Gembira btol biler berjaya memprivatekan blog aku...terima kasih kawan2..... hehehhe

Kertas final dah dalam tangan... ikutkan prestasi student2 aku dalam dewan exam, mmg x begitu memberangsangkan... kesian student2 aku, ni lah first time soklan totally dalam English. Xde dwi bahasa lagey...aku tau mereka berusaha, mereka stadi...dengan bersungguh2nya..... tapi bile tgk soklan, sume terkedu...sume blur...sume yg di stadi ilang dr kepala...sebabnya nota sume dlm Malay, tup2 soklan dalam English....

Memang kejam pengarah keluarkan arahan totally tuka soklan secara mengejut cmni... Aku akan usaha tolong mana yg mampu...aku sendiri down bila tgk soklan, apatah lagey student aku....hmmm....

Nota kaki: Saya rindu pada Izhar... pulang la segera.... ^_^

Tolong ajarin saya....!!!!!!!

Ok sila ajar saya..... terutama AMALINA MALIN. Ye....sengaja saya hi-lite nama anda besar2 supaya anda notice. Dengan harapan anda akan notice.....sbb slalu ko je tau bende2 cmni Malin. X notice pun kene notice gak...kawan2 lain yang notice or tortis ehhh salah lak....sila notice juga jika anda tahu....

Sila ajar saya macamana nak private kan blog ini. Dan hanya individu tertentu sahaja bole baca dan bole segalanya... walau blog saya ni x best dan hanya ada 7 follower saya x kisah, saya nak privatekan jugak sebab blog saya adalah luahan rasa saya dan sangat annoying bile ada individu yg cuba mencampuri urusan idup saya dan buat mcm2 assumption hanya melalui pembacaan dari blog saya. Please respect people ok, TQ.... (ayat Hajar Kamal...pinjam jap...)

Jadi kawan2 dan AMALINA MALIN tolong ajar saya supaya senang saya nk anta post yang power2 sumpah orang tanpa rasa ragu2 lagi. Skrg ni nk anta post pun kene pk banyak kli, padahal ni blog aku kot. Sungguh x best perasaan itu.... Mmg aku pissed off giler....DEMMM.....!!!!!!

Blog Archive

The Empire....

WaRiSAn Jawa dan Bugis

Kalau Bosan....

Shout Ur Heart Out...!!!!!


ShoutMix chat widget