Wa Kene Beb.....

10 Mei 2011....ari dimulakan dengan batuk dan selsema..... badan mula panas and tekak sakit... kepala pusing2.... x best btol stat ari dgn cold fever cenggini.....

Owh....baru stat keje arini sbb semalam g wat persembahana koir depan Ali Rustam......

So masuk keje arini, berduyun2 org carik, mcm2 keje kene setel...FRP x tutup g, coaster x booking g nak g melawat kilang solar....

Menjelang tengahari.......perut lapa, badan makin x best, air idung kuar x henti2..... aku kene g admin lak nak setelkan booking coaster ni....

Mana lak kunci kete....ati aku berkata....

Cari punya carik...x jumpa gak...ati rasa x best.... aku rasa kunci kete aku tetggl dlm kete neh..... maka bergegas la aku berlari ke bawah, g tpt parking....

Ehh...ehh....mana kete.... mana kete aku...

Aku stat cuak, panik, takut, gelabah dan semua perkataan2 yg seangkatan maksudnya.......

Demmittt...where's my car..??? Aku rasa mmg parking cni td...shit.... peluh jantan mula nak kua...

Aku berlari2 anak g parking area depan....halamak xde jugak......

Ha...tu fadlilhisham.....

Gwe....ooo...gwe...cni jap.... nampak kete aku x...??? Aku tanya dlm nada cuak2....

Mamat tu acuh x acuh je dtg kat aku...ishhh die ni, org ngah panik serius ni, die wat x layan lak...isu negara ni kot...kete aku ilang....

Bukan ko parking kat cni ke......kata mamat tu. Muka selamba ayam je....cilakak btol....

Uwwwaaaaaa.......air mata mula bergenang, muka pertama yg flash2 dlm pale mcm slide powerpoint adalah wajah garang ayah aku....abesla kene tembak nih...tatau jaga kete...uuuwwwaaaaaa.......kete dah ILANG......!!!!

Aku kol Yda...."Yda, kete aku ilang...huhuhuuh....camne nak wat nih...uhuhuhuuh"

Airmata mcm empangan pecah dh kuar...aku dh tatau nak watpe....

Tetbe Usop Gemok lalu.....

"Huhuhuhu....usop...kete aku ilang....huhuuuh bwk aku g pak guard jap...nk cek kat cctv....huhuhuhu"

"La...ko neh....cmne leh ilang...dah2 meh aku bwk g pak guard...."

Hhuhuhu....baik lak mama ni...dlm ati aku kata...selalu nk membuli and mengenakan aku je.... tapi...apsal muka die mcm x risau pun kete aku ilang...Arghhh lantak la, yg penting kete aku skrg....

"meh2..naik kete aku anim, aku bwk ko g jumpa pak guard" Kata usop gemok lagey menambahkan kehairanan aku sbb die x penah bagi permpuan lain selain bini die naik kete tu....

Otw g kete die, aku nampak Fadlilhisham sengih2 pandang aku...hmmmmm aku mula menghidu sumthg fishy...fish bone and fish and chip dlm situasi ni....

Naik2 je kete usop, die drive adalah dlm 200 meter ke depan....aku pun nampak....

PERSONA MERAH MENYALA2 TGH LEPAK KAT HHP.......

Kuar dari kete je.....mereka ramai2 jerit.....

HEPI BESDEY ANIM.......!!!!!!

SIALAN BTOL.....KENE PRANK AKU...29 TAHUN AKU IDOP, SLALU AKU ERJAYA ELAK NK KENE PRANK, KLI NI TERKENA GAK.....

Daripada mara n bengang, kelakar lak rasa...lagipun rasa lega yg amat sebab Persona Nan Grata aku selamat rupanya...x ilang pun... heheheh

Time kasih la pada mastermind, Usop Gemok and Fadlilhisham, dan krew2 'Wa Kene Beb' yang lain spt Ima, Yda, Zaiham, Zamri...... tanpa kesungguhan korang pasti prank ni x jd kan..... Blueeekkkkk.....:P

Terkena aku akhirnya...... hehehheheh

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

The Empire....

WaRiSAn Jawa dan Bugis

Kalau Bosan....

Shout Ur Heart Out...!!!!!


ShoutMix chat widget