The end of the road.......

Hmm..... i'm writing this at 8.36 pm, 28 June 2009. Just finished working up with my damn blog widget. Susah banget nk edit music player...seems like all the code didn't work out with my page but with hard and patient efforts berjaya gak akhirnya aku letak...yahoo...!!! I'm have enuf editing with the width and height when lastly i decide to leave it just like that (even though the player sucks...hahhaha).

Well, seems my adrenaline rush start to slow down since tomoro is the most disgust, hatred and irritated day....of kos its my working day....and i hate it. After 4 days of vacation (seems not enuf for me as usual), my mood for work is zero, none and anything which have the same meaning with all the words....Urghhh...can i have just one more day leave...???



Moments...moments.....


I watched this one video clip, its about sum1 who willing to sacrifice anything for his beloved one. Too sad at the end, that guy died. And that stupid girl cried to her stomach; regret i think. Its just a video clip but it makes me think 'people always take granted for what they have, but regret later when everythings gone'.


***Moral of the story: Appreciate what you have......

Mengapakah.....????

Aku sgt bosan, tatau nk watpe. Kawan aku ade yg tdo and Ima tgh bersila atas meja. Ape nk wat ni? Itu la agaknye soalan dlm kepala Ima n aku skrg. Bella dh selamat tdo dlm surau. Hmmm....ha nk citer psl blog aku la. Blog aku berwajah baru skrg. Dh migrate ke sini and aku dh pakaikan die baju baru. Walaupun sebenarnya aku x suke sgt template ni sbb plain gile tp aku nk gak letak sbb ade gmbr Edward. Hehehehhe Kwn aku kata aku Edward Obsessor.... ape2 je la. Lg 2-3 bulan ilang la obsession ni....

Blog ni sgt ssh nk update, mksd aku layout die. Dlm erti kate lain x user frenly. Tp skrg aku dh paham camne nk update die hehhee see, practise makes perfect kan. Tp x la perfect mana aku nye blog ni pun...Pastu aku rs arrangement gadgets aku ni berterabur. Nnt2 la aku repair blk, mood aku dh ilang sbb dr td aku asik upload template ni. Mmg kene byk bersabar nk edit layout ni....hhuuhuhu

Another hanky panky

Holla.... my day started with blues as usual....Alarm aku dh bunyik 2-3 kali n at the same time aku tutup 2-3 kali gak. Seb bek aku x baling je mcm slalu dlm movie tu buat hehehhe "Arghhh.......malasnye nk bgn" kata badan aku. Mata aku terkebil2 tgk dinding (walaupun gelap sebenarnya time tu) pastu raba2 kiri kanan, alamak tersentuh lak selimut aku. Hmmmm bestnye klu bole gulung2 badan dlm selimut aku yg nyaman ni....baru nk baring blk tbe-tbe "tok tok tok tok".... alamak sape lak ni, hati aku mula nk panas. Baru nk layan mimpi best jap td. "Hanim...bangun, dh kol bape ni" Alamak ayah aku dh panggil daaaa.....kene bgn la nmpknye ni. Aku campak selimut tepi, bukak lampu, terkebil--kebil lg barang seminit dua pastu bukak pintu. "Dah bangun dah". Kena la respon ye x, kang mcm x respect ayah aku lak....hehhe walhal takut ayah aku mara kihkih..... pastu amik baju, g gosok baju (seb bek ade letrik arini, klu x pki baju kedut 1000 la g keje) kata ati aku. Pas setel g mandi solat bfast. Tgk jam, dh 6.10 la. Barang aku x kemas g ni.... Pastu kemas brg n terus stat enjin. Adoiii minyak lak cukup mkn. Nk kene isi minyak ni. Cepat2 salam ibu ayah aku then gerak.

Perjalanan pagi ni mcm bese la, gelap...kete baru ade 2-3 je kat hi-way tp bile smpai area Pedas-Linggi, mak aiiii lebat btol ujan. Kene alert la ni, mata aku ngantuk ni. Menguap dh 10 x 8 dah ni. Bile la nk smpai.....Jeling2 signboard...laaa.....baru pas exits Pedas. Bosannya.......Aishhhh kete depan aku ni kejap kiri kejap kanan lak. Ngantuk la tuh...x leh jadi ni, demi memastikan keselamatan aku, terpaksa la aku potong nmpaknya. hehhehehe Tekan minyak....120 je, kete aku bukan pick up sgt. Ha....dapat pun potong. Bgs gak ujan, kete lain sume slow je.... Pastu bukak radio, ala...lagu ape ni. X best lgsg. Aku tutup radio bukak mp3 handset aku. Nyanyi2 sorang2 dlm kete, seb bek gelap so xde org nmpk aku terlalak2 sorg diri dlm kete ni. Ujan makin lebat nmpknye ni. Ishhh....teruk na ke sore aku, ati aku berdetik. Aku pun benti nyanyi and concentrate pandg depan. Phewww....seb bek ujan makin kurang n langit pun makin cerah bile smpai area ayer keroh. Hati aku jadi girang....sambil tersenyum2 sorang2. Nmpk signboard Jasin aku pun belok. Bayar tol n drive g. Jln pagi ni x byk kete...so aku memandu dgn tenang tanpa perlu sumpah seranah spt selalu. Nmpak je signboard Poli aku pun belok....Berakhir la perjalanan aku pada pagi ini dan itu bermakna keje aku pun bermula.....Huhuuhuhu.....malasnye nk keje ariniiiii..................itu sebenarnya yang aku nk bgtau......hahahaha mukadimah yg sgt pjg.....

For The First Time

Holla....Hopefully everyone have nice great day today just like mine.... almaklumla nak cuti dah, hati pun bunga2 je.... hmmm....ni nk komplen psl blog baru aku ni. Aku ni bukan la baru first time memblogging2 ni tp ni first time wat guna blogger web ni. Penin btol medula oblongata aku nk edit layout tok blog aku nih. Aku tgk org len nye blog kewl je, aku nye cam hampeh gile. Bongexxx btol la blogger ni, x user frenly. Puas aku ubah x jadik2 gak..... Maleh nk pk dh, nnt bile aku bosan tahap gaban br wat blk...ish ish x sangka mencabar btol edit layout blog ni. Dh cun nnt br aku nk link ke kawan2 aku... klu takat under construction lg maleh aku... ape aku merepek pun aku tatau...hehehhe chow....

Blog Archive

The Empire....

WaRiSAn Jawa dan Bugis

Kalau Bosan....

Shout Ur Heart Out...!!!!!


ShoutMix chat widget