Another hanky panky

Holla.... my day started with blues as usual....Alarm aku dh bunyik 2-3 kali n at the same time aku tutup 2-3 kali gak. Seb bek aku x baling je mcm slalu dlm movie tu buat hehehhe "Arghhh.......malasnye nk bgn" kata badan aku. Mata aku terkebil2 tgk dinding (walaupun gelap sebenarnya time tu) pastu raba2 kiri kanan, alamak tersentuh lak selimut aku. Hmmmm bestnye klu bole gulung2 badan dlm selimut aku yg nyaman ni....baru nk baring blk tbe-tbe "tok tok tok tok".... alamak sape lak ni, hati aku mula nk panas. Baru nk layan mimpi best jap td. "Hanim...bangun, dh kol bape ni" Alamak ayah aku dh panggil daaaa.....kene bgn la nmpknye ni. Aku campak selimut tepi, bukak lampu, terkebil--kebil lg barang seminit dua pastu bukak pintu. "Dah bangun dah". Kena la respon ye x, kang mcm x respect ayah aku lak....hehhe walhal takut ayah aku mara kihkih..... pastu amik baju, g gosok baju (seb bek ade letrik arini, klu x pki baju kedut 1000 la g keje) kata ati aku. Pas setel g mandi solat bfast. Tgk jam, dh 6.10 la. Barang aku x kemas g ni.... Pastu kemas brg n terus stat enjin. Adoiii minyak lak cukup mkn. Nk kene isi minyak ni. Cepat2 salam ibu ayah aku then gerak.

Perjalanan pagi ni mcm bese la, gelap...kete baru ade 2-3 je kat hi-way tp bile smpai area Pedas-Linggi, mak aiiii lebat btol ujan. Kene alert la ni, mata aku ngantuk ni. Menguap dh 10 x 8 dah ni. Bile la nk smpai.....Jeling2 signboard...laaa.....baru pas exits Pedas. Bosannya.......Aishhhh kete depan aku ni kejap kiri kejap kanan lak. Ngantuk la tuh...x leh jadi ni, demi memastikan keselamatan aku, terpaksa la aku potong nmpaknya. hehhehehe Tekan minyak....120 je, kete aku bukan pick up sgt. Ha....dapat pun potong. Bgs gak ujan, kete lain sume slow je.... Pastu bukak radio, ala...lagu ape ni. X best lgsg. Aku tutup radio bukak mp3 handset aku. Nyanyi2 sorang2 dlm kete, seb bek gelap so xde org nmpk aku terlalak2 sorg diri dlm kete ni. Ujan makin lebat nmpknye ni. Ishhh....teruk na ke sore aku, ati aku berdetik. Aku pun benti nyanyi and concentrate pandg depan. Phewww....seb bek ujan makin kurang n langit pun makin cerah bile smpai area ayer keroh. Hati aku jadi girang....sambil tersenyum2 sorang2. Nmpk signboard Jasin aku pun belok. Bayar tol n drive g. Jln pagi ni x byk kete...so aku memandu dgn tenang tanpa perlu sumpah seranah spt selalu. Nmpak je signboard Poli aku pun belok....Berakhir la perjalanan aku pada pagi ini dan itu bermakna keje aku pun bermula.....Huhuuhuhu.....malasnye nk keje ariniiiii..................itu sebenarnya yang aku nk bgtau......hahahaha mukadimah yg sgt pjg.....

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

The Empire....

WaRiSAn Jawa dan Bugis

Kalau Bosan....

Shout Ur Heart Out...!!!!!


ShoutMix chat widget