Semua terjadi bersebab.....

Kursus...kursus.....kursus....kurus....eh..eh...hehheh......makin gemok kot...sebab selama kursus 3 minggu aku ni, makan terjaga...complete...dari breakfast, tea-break, lunch and hi-tea.... Ok jgn la question kan quality food and kesedapannya, klu dah namanya order kat makcik kafe, paham2 jela.... tp pape pun...aku tetap bersyukur..... yela, waktu2 tgh 'kesesakan' ni, Allah turunkan rezeki utk aku...makan free selama 3 minggu....jgn nak komplen lebey2.... syukur Alhamdulillah....

Mula2 ati memang mara kene pegi kursus ENSA and ECSS ni.... pegi pun paksa rela.... 7 ari 7 malam aku menyumpah org yg paksa aku ganti tpt die utk g kursus ni...seriously.... tp bila tgk content course, rupanya content ni la yg aku cari2 utk PNP aku..... details lak tuh...syukur Alhamdulillah lagey.....

Aku yang terakhir register kursus...org dh blaja byk....aku yg tetggl.... mula2 masuk...aku xde kawan..seb bek ada khairul. Dgn die jela aku byk borak (ni nak kursus ke nak borak hahha). Pastu stat baik ngan Wak, Haris, Hakim and Estree....geng laki je hahhaha.... lama ckit baru aku stat baik ngan dak pompuan... skrg kelas aku harmoni giler.... walau sume org stress sbb exam fail, pastu ada yg kakak tu anak dia sakit kat umah....pendek kata sume org dh pk nk blk and tamatkan kursus cepat.... tapi kelas kitaorg tetap harmoni..... sume org support each other, saling tolong menolong and masing2 bagi kata semangat utk satu sama lain bile down.... x pasal2 ada ramai kawan baru..... Alhamdulillah.....

Dalm idop, manusia selalu mengeluh...mara2....x puas ati bila apa yang berlaku x menepati apa yg kita kehendaki...tapi manusia selalu lupa yang Allah tu lebih lagi Maha Mengetahui, apa yang DIA beri tu sebenarnya pasti terbaik utk kita, pastu mesti ada sebabnya..... bukannya sengaja2 je Allah nak bagi..... hanya jika manusia merenung kembali, muhasabah diri setiap apa yang berlaku, barulah kita akan nampak apa hikmah sebenarnya sebalik sume apa yang jadi.....

Jadi ucaplah syukur selalu, berhenti mengeluh and think from the positive side.... pesanan ini utk diri aku sendiri yang selalu alpa and utk mereka dan keluarga mereka..... hehhehehe peace.....

Nota kaki: Baca lah buku Travelog Cinta Abadi tulisan Roza Roslan, isteri penulis buku Travelog Dakwah and Travelog Haji..... memang antara buku motivasi terbaek aku baca..... :)

Wa Kene Beb.....

10 Mei 2011....ari dimulakan dengan batuk dan selsema..... badan mula panas and tekak sakit... kepala pusing2.... x best btol stat ari dgn cold fever cenggini.....

Owh....baru stat keje arini sbb semalam g wat persembahana koir depan Ali Rustam......

So masuk keje arini, berduyun2 org carik, mcm2 keje kene setel...FRP x tutup g, coaster x booking g nak g melawat kilang solar....

Menjelang tengahari.......perut lapa, badan makin x best, air idung kuar x henti2..... aku kene g admin lak nak setelkan booking coaster ni....

Mana lak kunci kete....ati aku berkata....

Cari punya carik...x jumpa gak...ati rasa x best.... aku rasa kunci kete aku tetggl dlm kete neh..... maka bergegas la aku berlari ke bawah, g tpt parking....

Ehh...ehh....mana kete.... mana kete aku...

Aku stat cuak, panik, takut, gelabah dan semua perkataan2 yg seangkatan maksudnya.......

Demmittt...where's my car..??? Aku rasa mmg parking cni td...shit.... peluh jantan mula nak kua...

Aku berlari2 anak g parking area depan....halamak xde jugak......

Ha...tu fadlilhisham.....

Gwe....ooo...gwe...cni jap.... nampak kete aku x...??? Aku tanya dlm nada cuak2....

Mamat tu acuh x acuh je dtg kat aku...ishhh die ni, org ngah panik serius ni, die wat x layan lak...isu negara ni kot...kete aku ilang....

Bukan ko parking kat cni ke......kata mamat tu. Muka selamba ayam je....cilakak btol....

Uwwwaaaaaa.......air mata mula bergenang, muka pertama yg flash2 dlm pale mcm slide powerpoint adalah wajah garang ayah aku....abesla kene tembak nih...tatau jaga kete...uuuwwwaaaaaa.......kete dah ILANG......!!!!

Aku kol Yda...."Yda, kete aku ilang...huhuhuuh....camne nak wat nih...uhuhuhuuh"

Airmata mcm empangan pecah dh kuar...aku dh tatau nak watpe....

Tetbe Usop Gemok lalu.....

"Huhuhuhu....usop...kete aku ilang....huhuuuh bwk aku g pak guard jap...nk cek kat cctv....huhuhuhu"

"La...ko neh....cmne leh ilang...dah2 meh aku bwk g pak guard...."

Hhuhuhu....baik lak mama ni...dlm ati aku kata...selalu nk membuli and mengenakan aku je.... tapi...apsal muka die mcm x risau pun kete aku ilang...Arghhh lantak la, yg penting kete aku skrg....

"meh2..naik kete aku anim, aku bwk ko g jumpa pak guard" Kata usop gemok lagey menambahkan kehairanan aku sbb die x penah bagi permpuan lain selain bini die naik kete tu....

Otw g kete die, aku nampak Fadlilhisham sengih2 pandang aku...hmmmmm aku mula menghidu sumthg fishy...fish bone and fish and chip dlm situasi ni....

Naik2 je kete usop, die drive adalah dlm 200 meter ke depan....aku pun nampak....

PERSONA MERAH MENYALA2 TGH LEPAK KAT HHP.......

Kuar dari kete je.....mereka ramai2 jerit.....

HEPI BESDEY ANIM.......!!!!!!

SIALAN BTOL.....KENE PRANK AKU...29 TAHUN AKU IDOP, SLALU AKU ERJAYA ELAK NK KENE PRANK, KLI NI TERKENA GAK.....

Daripada mara n bengang, kelakar lak rasa...lagipun rasa lega yg amat sebab Persona Nan Grata aku selamat rupanya...x ilang pun... heheheh

Time kasih la pada mastermind, Usop Gemok and Fadlilhisham, dan krew2 'Wa Kene Beb' yang lain spt Ima, Yda, Zaiham, Zamri...... tanpa kesungguhan korang pasti prank ni x jd kan..... Blueeekkkkk.....:P

Terkena aku akhirnya...... hehehheheh

Blog Archive

The Empire....

WaRiSAn Jawa dan Bugis

Kalau Bosan....

Shout Ur Heart Out...!!!!!


ShoutMix chat widget