Cuti2 Hijau.....

Wat a relief....!!! After long hectic pressure routine every day, a 2 days 1 nite vacation is really wat i need. Location --> Felda Residence a.k.a Sg Klah Hot Spring at Sungkai, Perak. Email from my sister on Friday morning lead us to this place which never been discovered by us before. Ok, a vacation in Felda might sound not very pleasureable but this place is not as wat u think. Hehheh....

Cuti kali ni, bertemakan alam semulajadi, macam iklan ekon yg Ngasriah Ngasri tu berlakon. Ok tak mau citer panjang, let the pictures tell everything....weeeeee....... ^_^





Tempat ni ada 2 big pool, Mountain Spring Pool and Hot Spring Pool. Die mcm ala-ala Sunway Lagoon tapi of kos la x leh lawan S.L kan kan kan. Dah macam rancangan Selamat Pagi Malaysia lak aku memperkenalkan tempat neh. Yang ni ialah Mountain Spring Pool, air dari gunung terus salur masuk dlm kolam ...so....agak sejuk la.... Tapi since dah mcm2 jenis manusia terjun dalam ni, so air gunung yang sejuk ni dh tuka jadi suam2 kuku hahhaha




Seriously, mule2 malu2 kucing + cuak nak nek slider ni tp sekali dh cuba, aku dan adikku dan kakakku serta abg iparku tanpa malu2 beratur bersama2 kanak2 riang ria sekalian(ye....mende ni byk bebudak je naik hahahhaha) utk bersama2 bermain papan gelongsor. Yea....balik ke zaman kanak2......




Dan hasilnye....... Ye....A BIG SPLASH......since yang turun tu umpama sekor anak gajah yg terjunam ke dalam air. Hahahhah ok walaupun percubaan pertama sedikit lemas, tetapi pastu sambung g naik utk beberapa kali heehehhehe memang bestttt....!!!!



Ok percaya x anda bole rebus telur dlm batu ni. Sebab air dlm batu ni yg suhunya ialah 100 darjah celcius bisa memasak telur atau apa jua bahan2 lain mcm udang, bole rebus kerang dlm tu ataupun sotong. Kira klu nk wat stimbot kat tepi batu ni dialu2kan la. Serius la....ni ditulis sendiri oleh pihak pengurusan tempat ni. Caya la, stimbot air panas semulajadi tuh.....Hikhikhik


Sebenarnya byk sgt nk cerita, mcm2 xtvt yg dibuat (byk ke???? hehhehe....) tp sebab aku malas nk tulis so aku upload pics selebeynya dlm FB je la. Adiosss.......

0 comments:

Post a Comment

Blog Archive

The Empire....

WaRiSAn Jawa dan Bugis

Kalau Bosan....

Shout Ur Heart Out...!!!!!


ShoutMix chat widget